Roverspeiding i utlandet

Roverspeiding i utlandet

Gjennom Norges speiderforbund er det flere muligheter for internasjonal speiding. En av våre rovere - Lasse, har i sommer og høst fått være med på Roverway i Frankrike og Peace among Vikings på Island. 
Her kan du lese om Lasse sine opplevelser.


I sommer og høst fikk jeg være med på to spennende roverarrangement i utlandet! 
Først tilbragte jeg to uker i Frankrike sammen med ca. 5000 rovere fra stort sett hele Europa, på ett arrangement kalt Roverway. Det arrangeres vært andre år, men i forskjellige land. På Roverway blir man delt inn i en gruppe på ca. 8 stk som sammen skal velge en rute / aktivitet man vil oppleve i landet. Det var nesten 100 mulige ruter å velg mellom!  Min gruppe fikk tildelt ruta vi hadde ønsket oss; nummer 3, der vis skulle lære å lage og redigere en film. Vi skulle gjøre dette sammen med speidere fra Finland,Portugal, England, Irland, Slovenia og Wales.

Det skulle vi holde på med i ca. en uke, før vi deretter dro videre til en til fellesleir, der alle deltagerne på Roverway samlet seg på leirstedet Jambville. På leiren i var det mye spennende som skjedde! Det var flere konserter, spennende og lærerike aktiviteter som silent disko, og fest vær kveld på forskjellige kafeer og diskotelt. Jeg var også så heldig å ha bursdag under leiren, og feiret den med ca. 1000 rovere på rock and roll Night, noe som var veldig gøy. Jeg hadde to utrolig lærerike og gøye uker i Frankrike, der jeg sitter igjen med mange nye venner i både Norge og Europa

 

.

   

Foto : ukjent 

Da jeg satt på flyplassen på vei hjem fra Frankrike, leste jeg en mail fra speidern der de utlyste at man kunne søke på noe som het Peace among Vikings. Jeg leste litt om det, og tenkte med en gang dette var noe for meg. Så når jeg kom hjem skrev jeg en søknad, og etter noen uker før jeg fikk en mail; jeg var en av to heldige rovere fra NSF som var utvalgt til å delta på et seminar kalt Peace among viking på Island. Den andre jeg skulle reise med var Freja Dohrn Ellefsen. Tilsammen skulle vi tilbringe fire dager på Island, med rovere fra Finland, Sverige, Danmark, Færøyene og Island. 

Det viste seg å være fire dager fylt med lek, konkurranser, utfordringer og planlegging. Alle deltakerne var unge rovere, og flere var ledere. Vi delte erfaringer og teknikker fra våre egne land, og lærte utrolig mye (visste du at de danske speiderne har kjøpt ei øy?) av hverandre. Leirbålet inneholdt rop, leker og sanger på alle de nordiske språka, og med rollespill under middagen og vakker, islandsk natur, ble det noen utrolig flotte dager. 

Skrevet av Lasse M Løvgren og  Freja Dohrn Ellefsen

   

Foto: Synne Hansen